torstai 14. syyskuuta 2017

Keittiö


Jokelan keittiö on nyt pari viikkoa ollut valmis, tai ainakin suhteellisen valmis: jonkinlainen roskaämpäri pitää vielä hankkia, ja seinille tulee varmasti muutama taulu ja valokuva.

Tältä keittiö näytti suursiivouksen jälkeen, mutta ennen maalausurakkaa. Ruokapöytä ja penkki löytyivät vintiltä ja tuolit mammani varastosta, ne ovatkin harvoja niistä huonekaluista, jotka eivät olleet Jokelassa jo valmiiksi.


Päätimme maalata keittiön seinät, koska edellisessä maalipinnassa oli paljon pinttynyttä likaa, ja ehkä keltainen ei ole yksi lempiväreistämmekään. Valitsimme seiniin vaaleanharmaan, jonka ajattelimme sopivan talon alkuperäisiin väreihin: maali oli Class Ohlsonin seinämaalien sävy Light Steel. Lopputuloksesta tuli, varmaankin alla olevan keltaisen takia, hiukan sinertävä, mutta se ei kyllä yhtään haittaa.
Seinien lisäksi maalasimme myös hellan, Maaliksi valikoitui Tikkurilan Helmi -kalustemaali, jota moni oli kehunut hyvin soveltuvaksi helloille ja pönttöuuneille. Ja maali kyllä toimi todella hyvin, kahdella kerroksella pinnasta tuli oikein hyvä ja tasainen.

Huoneen piristämiseksi maalasimme myös kaakelit kaakelimaalilla. Ensikokeiluni kaakelimaalin kanssa taitaa kyllä jäädä myös viimeiseksi: pinnasta ei mitenkään tullut tasaista ja maalipinnassa on jo ensimmäiset lohkeamat vähästä käytöstä ja huolellisesta, ohjeiden mukaisesta työstä huolimatta. Ei siis todellakaan lapsiperheen kotiin, mutta ehkä tuo nyt näissä oloissa välttää, ainakin siihen asti, kunnes päätämme kokeilla jotain muuta.


Toisaalta olisi mukavaa elellä Jokelassa ajan hengen mukaisesti ja keitellä ruuat ja päiväkahvit vain puuhellalla, mutta lasten kanssa siinä on hiukan liikaa eksotiikkaa: mutta ehkäpä tuohon voisi joskus nikkaroida jonkinlaisen kodinkonekaapin? Seinähylly on uusi (Biltemasta) ja kaappi löytyi roikkumasta Jokelan saunan pesutuvan seinältä.


Pöytäkin maalattiin, löysin Jeanne d'Arc Livingin kalkkimaalisarjasta lähes täysin pöydän alkuperäisen maalin sävyisen maalin, nimeltään Dusty Turquoise. Lisäksi pöytä sai ylleen saman sarjan vahan. Samalla innostuin maalailemaan myös seinälle tulleen uuden hyllyn, tulitikkulaatikon ja taulun kehykset: ihana maali ja niin kaunis sävy!


Nyt meillä on Jokelassa kunnossa oleva sauna, pukuhuone ja keittiö, ja kaikille löytyy sängyt. Huussikin pääsi käytettävämmän matkan päähän, joten onhan tässä jotain edistystä tapahtunut kesän aikana. Kaukana tosin taitavat vielä olla päivät, jolloin Jokelaan saavutaan vain hiljentymään ja rentoutumaan!

1 kommentti:

  1. Kylläpä ilme muuttui maalilla! :) Ootte kyllä kesän aikana huhkinu, kun noin paljon jo valmista! :)

    VastaaPoista