maanantai 21. elokuuta 2017

Huussi muutti pihaan


Huussi muutti metsäraivion keskeltä lähemmäs taloa viime viikolla. Edelliset asukkaat olivat pystyttäneet huussin varmasti riittävän matkan päähän talosta, ihan varmasti ei pahassakaan ripulissa päässyt haju tunkemaan pihaan asti. Mietimme ihan uuden huussin hankintaa, mutta kaivurin, tukilautojen ja muutaman reippaan miehen avulla vanha huussi pääsi muuttamaan lähemmäs taloa, ja säilyi ihme kyllä ehjänäkin.

Huussi tarvitsi kuopan säiliölle ja muutenkin maata piti hiukan tasalla, joten kaivurille oli hommia. Yksi kulma pihasta muuttuikin siinä hommassa hetkellisesti kokonaan sorakentäksi. Samalla paljastui, että maaperä on todella hiekkaista ja kivistä: suunnitelmissa on istuttaa pihaan lisää hedelmäpuita ja isoksi kasvavia pensaita, joten multakuormalle ja lapiolle tulee jossain kohtaa reilusti työtä.


Viime reissuilla olemme raivanneet pihaa ja laitelleet keittiötä, se alkaa nyt olla valmis tai ainakin valmiimpi. Ikkunoiden ulommat lasit on nyt kuistin ikkunoita ja yhtä isoa lukuunottamatta huollettu ja maalattu, sen viimeisen juurella on maa-ampaispesä, joka ei ole ollut yhtä mieltä häätämisyrityksistä. Säät eivät oikein ole suosineetkaan maalamista. Onneksi näitä muitakin puuhia riittää, ei pääse tylsistymään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti