maanantai 31. heinäkuuta 2017

Pintaremontoitu pukuhuoneVietimme viikonloppuna ensimmäiset yöt Jokelassa. Reissu oli onnistunut: yksi ikkuna saatiin taas ulkopuolelta kunnostettua ja maalattua jo toiseen kerrokseen. Lisäksi puuhailimme keittiössä, harvensimme (jälleen kerran) vähän pihaa, tutustuimme pönttöuunin ja keittiön hellan mysteereihin ja edellisistä reissuista poiketen laitoimme ruokaa, teimme pieniä retkiä läheiselle suolle ja marjoja poimimaan ja ihan vain kuuntelimme Radio Suomea (jota emme koskaan kuuntele kotona kaupungissa?) ja pelasimme lautapelejä. Aikuisten silmissä siivousta, risusavottaa, maalaamista ja naputtelua riittäisi päivän jokaiselle tunnille, mutta onneksi on lapset, joista nelivuotiaan silmissä Jokela on koko ajan ollut "meidän ihana Jokela" ja joka pakottaa koko ajan tekemään niitä asioita, joiden tekemistä varten koko tilan hankimmekin.

Yöpymisen kunniaksi pääsimme vihdoinkin myös saunomaan ensimmäistä kertaa. Saunaa esitteltiinkin jo aiemmin täällä. Jostain olin saanut päähänpinttymän, että myös saunan pukuhuone on saatava valmiiseen kuntoon ennen ensimmäistä saunareissua, ja se saatiinkin. Homma hoitui aika helposti pintaremontilla, kun ennen läpikotaansa keltaisen pukuhuoneen kaikki pinnat maalattiin uudestaan.
Maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan. Valitsimme "nykyaikaiset" värit, harmaan, valkoisen ja mustan, jotka mielestämme sopivat myös saunan rakennusajan ilmeeseen. Kokeilimme ensimmäistä kertaa Clas Ohlsonin seinämaaleja, ja voin kyllä lämpimästi suositella. Maali oli hyvin riittoisaa, kolmilitraisesta pönikästä meni ehkä puolet, kun maalasimme seinät kahteen kertaan (muuriosa maalattiin harmaaksi kerran ennen valkoista maalia). Sävy oli Mountain Rock. Myös ennen keltaiset ovet maalattiin kahteen kertaan saman kaupan maaleilla, niissä sävy on Light Steel. Maali peitti hyvin ja sen haju oli hyvin mieto, ja se kuivui nopeasti hajuttomaksi ja kosketuskestäväksi.

Ovien kahvat maalattiin mustaksi vasaralakalla. Viereisestä vesipatahuoneesta pukuhuoneeseen siirretty penkki käsiteltiin valkoisella saunasuojalla kertaalleen. Muuri maalattiin ensin kertaalleen harmaaksi, sitten maalasin sen valkoisella, hiukan ohennetulla seinämaalilla epätasaisesti valkoiseksi.Ovea varten tein muovista sabluunan, johon merkittiin saunan rakentamisvuosi. Sen töpöttelin samoilla maaleilla kuin seinät.


Peili löytyi Jokelan talon eteisestä ja pärekori puuvarastosta, se pääsi käymään maalattavana meillä kaupungissa. Ullakolta löytynyt saunan rakentamisen tarvikelaskukin pääsi kehyksiin saunan seinälle. Kuvasin tyttäremme ensimmäisellä saunareissullaan, kun he kihisevät jännityksestä pukuhuoneessa, sen kuvan ajattelin myös kehystää pukuhuoneen seinälle muistoksi tästä kesästä, kun me tulimme Jokelaan.

Pukuhuone ja sauna on nyt tosiaan testattu ja toimivaksi todettu. Siirrymme odottamaan elokuisia, pimeneviä saunailtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti