keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Ulkosuunnitelma


Tämän projektimme tontilla on aiemmin ollut metsää. Tiheää kuusimetsää. Ilmakuvasta näkyy tosin myös, kuinka talon, ladon ja saunan välillä on ollut selkeä piha-alue omenapuineen ja nurmineen.

Nyt tilanne on vähän toinen. Omenapuista suurin taitaa olla kuollut, piha-alue on rajusti pusikoitunut ja se piha-alue on koivun, kuusen ja pihlajan peitossa. Kaikki polut, poislukien talon ja saunan välinen, ovat ummessa.

Kunhan talo saadaan sisältä siistiksi ja ulkoa pelastettua ainakin ikkunanpuitteiden osalta, lienee aika suunnata katse pihan kimppuun. nykyisessä kunnossa pihalla ei oikeastaan voi olla ihan kuistin liepeitä lukuunottamatta, ja esimerkiksi kaivolle saa luovia tiensä puuntaimien läpi. Vähemmän kevyttä raivausta ja sen jälkeen juurakoiden katkomisia niin luulisi tuon pihamaan elpyvän vielä vanhaan loistoonsa. Pari koivua ajattelin jättää pystyyn ihan pihapuiksi,sekä tietysti kaikki omenapuut, jotka vielä elonmerkkejä osoittavat. talon pielukset tosin tarvitsevat raivausta melko pikaisestikin, koska talon seinustoille pääsy on nykyisellään vähän vaikeaa.


Jos ollaan nopeita, saattavat raparperitkin selvitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti