keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

SaunapuhdasTänään saimme Jokelan saunan pestyä loppuun. Samalla pesin myös pukuhuoneen ja sen porstuan/mysteerihuoneen, joka myös on saunarakennuksessa.

Ja oi, sauna on ihana. Lämmitin kiukaankin, että sain saunan kuivumaan ja se tuoksui niin hyvältä! Ikkunasta näkyi kesäinen pelto ja tuulessa huojuvia koivuja. Pesuvesi valui lattiakaivoon aluksi melkein pikimustana, mutta puhdasta tuli. Saunan kuivuttua en malttanut olla nostelematta pesuvateja ja löylykiulua ensimmäistä saunomiskertaa odottelemaan.


Puuvillapyyhkeet ClassOhlsonilta, löylykiulu ja -kauha Kontista, alunperin Kodin1:stä. Muut tavarat löytyneet pitkin tonttia. 


Sauna on aika hyvässä kunnossa. Lauteet kaipasivat hiukan uudistusta, ainakin vähän kaiteita ja suojauskäsittelyä, mutta muuten sauna on varsin valmis. Ainakin pienemmälle tytölle pitää hankkia jonkinlainen amme ja pesuaineille tuunata jonkinlainen kori. Ja talolta pitää tuoda saunalle vielä ainakin puukori ja pari ämpäriä pesuvesille.

Mysteerihuone ja saunaan vievä ovi 

Pukuhuone saunasta nähtynä 
Saunan pukuhuone on ensimmäinen huone, joka saa maalia ylleen. Siellä on aika paljon kaikenlaisia kolhuja ja ruuvinreikiä, joita pitää paikkailla, ja siinä samalla voisi vaihtaa seinien värityksenkin. Samalla pukuhuoneessa ennen olleet 90-luvun muoviset säilytyskorit ja peilinkehykset vaihtuvat vähän perinteisempiin materiaaleihin. Ikkunan allekin löytyi juuri sopiva vanha penkki niinkin kaukaa kuin mysteerihuoneesta romukasan alta.Ensimmäiset löylyt suunnittelimme säästävämme siiheksi, kun vietämme ensimmäisen yön Jokelassa, ilmeisesti jo tänä kesänä! Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti